Шестима полицаи са се самоубили от началото на протестите в Турция

Filed under: Свят |

Униформените са мобилизирани от други градове, спят на пейки, върху щитовете си или върху кашони, тъй като държавата не им осигурява места за настаняване, заяви Фарук Сезер

Шестима турски полицаи са се самоубили от началото на протестите в Турция, съобщи ръководителят на полицейския синдикат „Емнийет-сен“ Фарук Сезер пред турския в. „Хюриет дейли нюз“.

Полицията беше подложена на остри критики заради употребата на прекомерна сила и жестокости при сблъсъците по време на демонстрациите. Фарук Сезер обаче обясни, че униформените в Турция са принудени да работят при сурови условия.

Полицаи, мобилизирани от други градове, спят на пейки, върху щитовете си или върху кашони, тъй като държавата не им осигурява места за настаняване, посочи синдикалният лидер.

„Насилието, което в крайна сметка виждате, е резултат от насилието, понасяно от полицаите. Те не само са подложени на насилие от страна на протестиращите, но и на непрекъснат 120-часов режим на работа, некачествени хляб и храна“, заяви още Фарук Сезер.

Той обяви, че веднага щом отминат протестите в страната, синдикатът ще предаде на прокуратурата доказателства за тежките условия, при които са оставени да работят полицаите и ще внесе жалба.

„Казвам ви, поставянето на полицаите в тези условия е равносилно на държавна измяна“, заяви Сезер.

 

Spread the love