Петима българи арестувани в Гърция при опит да продадат бебе за 15 000 евро

Filed under: България |

Полицията в Солун арестува двама мъже и три жени, всички български граждани, след операция, при която заподозрените опитали да продадат за 15 000 евро новородено бебе момче на двама полицаи под прикритие, представили се за женена двойка, съобщава гръцкият вестник „Катимерини“. 

Момченцето на 13 дни се родило в болница „Цанейо” в Пирея. Бандата отвела бебето и 27-годишната му майка в Солун, за да завърши продажбата от апартамент в околностите на Амбелокипус, където отседнали майката и бебето.
Още две жени в напреднала бременност от България били открити в същия апартамент и според полицията планирали да продадат бебетата си, след като се родят.
Заподозрените лидери на бандата са 52-годишен мъж и 51-годишна жена.
Полицията смята, че те са наели бременните жени в България и са ги отвели в Гърция незаконно, за да родят бебетата си, които след това трябвало да бъдат продадени на местни двойки. Следователите смятат, че майките са получили 3000 евро от 15-те хиляди, които бандата искала за всяка продажба.
Другите трима арестувани българи подпомагали двамата лидери на бандата, а полицията разследва дали в схемата са участвали и лекари, медицински сестри и адвокати. При обиск на апартамента били открити множество документи и медицински изследвания, отнасящи се за момчето. Бебето е поставено под защитата на прокуратурата и в момента е под наблюдение в болницата в Солун.

Spread the love