Детективът Фред Оташ: Братята Кенеди участваха в убийството на Мерилин Монро, Боби я накара да млъкне с възглавница

Filed under: Звезди |

 Скандални разкрития излизат наяве 51 г. след смъртта на сексгърла №1

Скандални разкрития за трагичния край на секссимвола Мерилин Монро излизат наяве 51 години след смъртта й. Информация по случая публикува изданието Hollywood Reporter, което е получило записки на топдетектива Фред Оташ от неговата дъщеря.

Оташ навремето бил поставил подслушвателни устройства в дома на Мерилин Монро. Във фаталната нощ на 5 август 1962 г. актрисата е била в компанията на братята Джон и Боби Кенеди, с които според детектива е поддържала сексуална връзка. Монро предизвикала гнева на политиците с оплакванията си, че я карат да се чувства като парче месо.
Тя викаше много силно, а те се опитваха да я укротят. В един момент Боби Кенеди взе една възглавница и я сложи пред лицето й, за да заглуши виковете й и да не ги чуят съседите. Накрая тя млъкна, а той се измъкна„, е отбелязал в записките си детективът. По-късно Оташ разбрал, че Монро е мъртва.
Официалната версия за смъртта на Мерилин Монро през 1962 г. е предозиране с медикаменти, но въпросният детектив през целия си живот е твърдял, че знае истинската причина за преждевременния й край. След смъртта му през 1992 г. детективските му записки с исторически характер са съхранявани от адвокат, но не им е давана публичност поради политически съображения.
„Глупаво е да се правя, че не знам каква е истината. Да, бяхме поставили подслушвателни устройства в къщата. Да, слушах как Джак Кенеди прави секс с Монро. Те имаха сексуална връзка„, пише Оташ.
Детективът си е сътрудничил с компанията Hollywood Research Incorporated, която е продавала информация на таблоида Confidential. Детективът е прототип на героя Джей Джей Гитес (J. J. Gittes), изигран от Джак Никълсън в отличения с „Оскар“ филм на Роман Полански от 1974 г. Chinatown.

 

Spread the love