Димо Гяуров за избора на Пеевски: Вероятно става дума за задкулисни договорки и заплахи

Filed under: Актуално от днес |

„Сергей Станишев, Лютви Местан и Пламен Орешарски не са хора, които не биха предвидили последствията от избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.“

Това заяви бившият директор на разузнаването и депутат от Синята коалиция в 41-вото народно събрание Димо Гяуров.

„Не мога да повярвам, че сериозни политици не биха могли да направят елементарен анализ и да предвидят негативната реакция. Ако пък не са направили този анализ, това е още по-обидно“, категоричен е Гяуров.

„Има зависимост на политици, на хората, които управляват държавата, но се мъча да си отговоря от кого е тази зависимост. Вероятно става дума за задкулисни договорки и заплахи и зависимост от капитали и олигархия, друго мнение нямам“, коментира бившият депутат.

Той не скри и изненадата си от становището на прокуратурата за липсата на престъпление в съдържанието на разговора от Банкя между Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов.

„Има няколко момента, които може да се квалифицират като реализация на един или друг текст от Наказателния кодекс и става въпрос за престъпление срещу правосъдието. Би било добре и за прокуратурата да аргументира тези свои решения“, препоръча Гяуров.

 

Spread the love