Зам.-лидерът на СДС в Дупница Йордан Васев: Трябва да забранят със закон партия ЛИДЕР, издевателства над работниците, съветникът от ГЕРБ Асен Пилев е най-добрият кмет на Дупница

Filed under: Общество |

Ивайло Константинов е героят на Дупница, ако реализира до край договора си за завода за електробуси с 300 души, ”Актавис” откриват още 200 работни места, Красимир Георгиев е двигател на европроекти, Крум Милев е добряк, но сгафи яко в интернет, Панчо Панайотов беше като метеор, Пламен Соколов блесна за миг като падаща звезда, твърди доскорошният шеф на „Токудабанк”

Йордан Васев е роден в Разметаница, от 10-годишен живее в Дупница. Завършил е автотранспортното училище. Работил в Коми, завършва задочно в Санкт Петербург икономика на труда, по-късно в София финанси на 41 г. Работил в различни сфери, в Коми, преди това в транспорта, след това 14 г. в ХФК. Там ми бяха едни от най-добрите години, бях и член на борда на директорите на Надзорния съвет. Започнах да разбирам и от фармация. Жалко че се приватизира предпиятието и аз напуснах. След това бях в една малка банка, от 6 г. съм безработен. Работя дребни неща, но безуспешно. Имам две момичета, бил съм общински съветник, председател на читалището, зам.- председател на СДС. Аз съм от основателите на СДС, между първите 20-30 човека, твърди Йордан Васев.

Той беше един от малкото дупничани, които се осмелиха да излязат на площада и да протестират срещу правителството на Орешарски. С него разговаряме на митинг пред община Дупница.

 – Господин Васев, площадът в Дупница е празен, за разлика от други градове в страната, като че ли всички демократи са отстреляни…

–  Аз лично не се чувствам отстрелян. Претърпяхме удари безспорно, и не само от опонентите. Първо си завидяхме, изпокарахме се помежду си и отделно всеки си мислеше, че той е най-великият, точният… Всеки мислеше себе си за нещо повече от другия. И точно в това се оказа нашата трагедия. За жалост между нас имаше много хора, които са корумпирани и не се различаваха за съжаление от БСП. Няма да коментирам имена, но ги има и по върховете, има ги и на места. Няма да ги коментирам, аз ги познавам много добре хората по места до 2007 г.

–   Сега защо протестирате?

–   Сега протестирам, защото не може за съжаление един Пеевски да става шеф на ДАНС, човек, който на 22 години стана член на борд на директорите на пристанище Варна, всичко беше му поднесено на тепсия. Освен това той е човек със съмнителни за мен капитали, твърде вероятно с мутренски похвати, и когато Станишев говореше преди 20 дни за един нов морал, не може да предлага на такъв пост хора със съмнителна репутация.

Изхвърли Пеевски за липса на морал като зам.-министър в тройната коалиция и го хвърли на прокуратурата за изнудване и рекет. Ето че сега плю върху лицето си. Говореше за едно правителство програмно, след което то се превърна в чисто партийно, че всичко ще бъде прозрачно, а само за 15 минути гласуваха непрозрачно, т.е. по един подъл, долен, епитетите са малко за това, начин и вкараха Пеевски – мутра, да се бори примерно срещу Бойко Борисов, който бил мутра. Има си честни почтени хора, специалисти във всяка област, ние сме вече 7 години в ЕС и би трябвало да мислим европейски, по- честно, по-точно, защото в края на краищата със Станишев и Доган живеем в България и би трябвало да се разбираме. За съжаление разбирането на Станишев остана близко до мутренско-олигархичния модел, защитава олигархията, а олигахията ни съсипа.Политиците удариха частния бизнес, а в това време „Лукойл” си изнася цялата печалба в Швейцария, а и много други фирми. Имало черна икономика 30%. В черната икономика по принцип са малцина, ами другата, официалната  е най-черната икономика, която уж била светлата  – „Лукойл”, ЕРП-тата, всички монополи уж са светли, а изнасят всичко по един легален начин, да не говорим за офшорните фирми. Всичко това трябва да се прекрати, да се създаде антимонополно законодателство, да се премахнат част от лицензите, но истински, не само на думи. Създаване на добри условия за частния бизнес и хората да може да намерим работа. Изключително трудно е да се намери работа, особено като минеш 55, нищо че имам две образования. Това ме възмути, т.е. изключително долния и, меко казано, глупавия подход, специално на БСП и неразмерната алчност на лидерите на ДПС. Те са изключително корпоративна структура, а обикновените турци, мохамеданите и помаците, с които съм работил, те в голямата си част са изключително работливи хора. Ние не трябва да се разделяме по религиозен признак, но всеки да си знае мястото. Не може в България те да взимат много повече, отколкото им се полага, защото в Турция едва ли ще ни пуснат така.

Повече подробности в печатното издание

Снимки:

1. Йордан Васев,  бивш шеф във  „Аctavis“  

2. Методи Чимев е добър бизнесмен, но не водач на Дупница  смята Васев

3. Валентин Караилиев е най-добрият администратор в Дупница според Васев

4. Пламен Соколов остави лоша следа е мнението на Васев

5.  Крум Милев е най- добрия изборджия на Дупница категоричен е Васев

6. Йордан Васев беше сред протестиращите на площада в началото на седмицата

7.  50% от инвестицията за завода за електробуси ще бъде на „Юнион-Ивкони”, ноу-хауто е китайско, най-добрите европейски фирми ще предоставят силовите агрегати, уточни Ивайло Константинов след подписването на договора.

 

Spread the love