Директорката на Механото в Дупница Елена Костадинова даде дипломи на 106-има абитуриенти, Ива Тодорова с най-висок успех от 5,97

Filed under: Дупница |

Абитуриентите от випуск 2013 г. на Професионалната гимназия ”Акад. Сергей Павлович Корольов” (Механото) получиха дипломите си на специално тържество в Общинския театър „Невена Коканова” в Дупница. С дипломи в ръце си тръгнаха 106-има зрелостници, изучавали пет специалности. 90 от тях получават и свидетелства за трета професионална квалификация. 24-ма завършват с отлични дипломи. С най-висок успех – 5,97, е Ива Тодорова. На всички отличници директорката Елена Костадинова връчи грамоти и плакети.

Тазгодишният випуск в нашето училище постигна най-високия успех на държавните зрелостни изпити по математика между гимназиите, припомни в словото си инж. Костадинова. Тя отбеляза и другите постижения на вече бившите си възпитаници – третото място в националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС”, достойното представяне на състезанието по приложна електроника „Мога и зная как”. Напомни и за успеха на републиканските шампиони по волейбол и тоекуондо, и за добрите резултати в олимпиадите от общински и областен мащаб. Завърши с пожелание за много здраве и сили за преодоляване на трудностите по пътя, като честичко да си спомнят съветите на любимите си учители.

Повече подробности в печатното издание

Снимки:

1. Учениците демонстрираха уменията си по таекуондо.

2. Отличниците се снимаха за спомен с току-що получените дипломи.

Spread the love