Отборът на „Феста“ (Кн) пребори „Трите мечки“ и e сред четирите най-добри тима в Шампионската лига

Filed under: Спорт |

Пламен Петров – Бързака с основен принос за успеха, Боян Стойнев с решителна дузпа

Отборът на „Феста“ (Кюстендил) намери място сред най-добрите четири тима за FINAL FOUR в Шампионската лига на България, към Английската неделна лига. Кюстендилци пребориха след изпълнение на дузпи „Трите мечки“ от Шумен.

След като в първата среща „Феста“ загуби у дома с 2:3, при госуването си в Шумен спечели с 1:2, което бе достатъчно, за да се стигне до изпълнение на дузпи. В основата и на двата гола бе неостаряващият и неуморим Пламен Петров. Бързака вкара първото попадение след триходова комбинация, а при второто шансът се усмихна на кюстендилци, след като шут на Бързака направи рикошет и топката влезе във вратата на съперника.

Изпълненията на дузпи се превърна в истинска драма и логична кулминация. И двата отбора бяха безгрешни след изпълнени по 8 дузпи, като всички кюстендилски играчи се превъртяха. При 9-ата домакините удариха греда, а Боян Стойнев от „Феста“ не се поддаде на напрежението и бе точен, което прати тима във финалната четворка.

Двубоите от финалната четворка от Шампионската лига на България ще се състоят от 28 до 30 юни в Слънчев бряг, като вече са ясни и съперниците на кюстендилския отбор. Това са тимовете на „Байкал“ (Кърджали), „Ремиза“ (Стара Загора) и VIP Dent (Пловдив).

Отборът на „Феста“ бе в състав: Калоян Драганов, Боян Стойнев, Александър Ангелов, Кирил Мицов, Пламен Петров – Бързака, Александър Александров – Аци, Иван Иванов, Николай Петров, Емил Стоянов и Светли Горчев.

 

Текст за сн:

1.  Футболистите на „Феста“ изхвърлиха „Трите мечки“ след дузпи.

2.  Неистова радост сред кюстендилските играчи

 

 

Spread the love