Румен Петков: Станишев е готов да унищожи партията, но той да е председател

Filed under: България |

Аз не викам, аз говоря аргументирано за интересите на БСП и за необходимостта да бъде извършена много сериозна промяна, която да защити партията от нехигиеничните действия на нейния лидер. Това каза Румен Петков от БСП по повод изказванията на лидера на БСП и на ПЕС Сергей Станишев пред австрийския вестник „Ди Пресе”.

„Виковете на Румен Петков могат единствено да засилят позициите ми в партията”, заяви Станишев в интервюто за австрийското издание.

„За Станишев вкопчването в стола стига дотам, че той е готов да унищожи партията в името на това той да е председател и жената, с която живее, да реализира проекти за милиони. Ако той продължава да стои, аз ще трябва да извикам и къде в различни периоди от време е държала тези милиони и дали това е достойното, почтеното поведение. Защото когато го предупредих, че така не бива, че така не е морално, единственото нещо, което той ми каза, беше, че не бива да имам съмнения, че тя може да докаже произхода на парите. Може да ги докаже чрез договорите, които сключи с нашето правителство, ръководено от Станишев. Аз не знам той докъде може да стигне в подлостта си, но аз съм виновен пред партията за това, че не казах тези неща на отминалите 2-3 поредни конгреса. Щях да ги кажа, без да викам, и то достатъчно ясно, както съм говорел винаги”, обясни Румен Петков.

Spread the love