Община Петрич изпълнява проект „Помощ в дома” за 230 бона

Filed under: Петрич |

Untitled-1 copyОбщина Петрич изпълнява проект „Помощ в дома”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

В заседателната зала на общинската администрация беше проведена началната пресконференция, на която беше представен екипът по реализация на проекта: ръководител е Методи Бисерков – началник-отдел „Образование и култура”, координатор на проекта е доктор Николай Георгиев – заместник-кмет „Хуманитарни дейности”, счетоводител Красимира Залтинска – главен специалист „Касиер” в ОбА – Петрич, специалист „Човешки ресурси” е Евгени Панков – началник-отдел „Канцелария” в администрацията, а технически сътрудник по проекта е Деница Иванова.

Untitled-2 copyСтойността на проекта на община Петрич е 229 147,64 лева, а общата му продължителност е 18 месеца. Стартирането на проекта беше на първи февруари 2013 година, като финансирането на дейностите по него продължава до 31 август 2014 година. 62-ма души ще ползват услуги, а лицата, които ще предоставят услугите, са 57. От тях 52-ма се назначават за лични асистенти, а 5-има, ще работят като домашни санитари.

Повече подробности в печатното издание

Spread the love