Долнобанчани се гостиха с агнешки курбан, Цвети и Миро си казаха „да”, Михаела получи кръщение на Петровден

Filed under: Долна баня |

150-03-83  P1120466 copyАгнешки курбан за здраве хапнаха долнобанчани на празника в чест на св. св. Петър и Павел. Курортисти и миряни от рилския град се включиха в традиционното литийно шестие, след което се поръсиха със светена вода и целунаха иконата на двамата апостоли.

150-03-03 120482 copyЕдногодишната Михаела Малчева получи навръх Петровден кръщение в енорийската църква „Успение на пресвета Богородица” от свещеноиконом Пламен Димитров.

За осма поредна година тържествен водосвет отец Пламен отслужи и в храм „Св. св. Петър и Павел” – единствената засега църква, построена на територията на Министерството на вътрешните работи в базата за отдих „Секвоя”. 150-03-83  P1120490 copyСлед това домакини и гости седнаха на празнините маси в столовата на почивния дом и похапнаха от курбана. С маркови  шоколадови бонбони за имения ден почерпи Петър Кьосев. По вода ще върви и на най-младото долнобанско семейство Цветелина и Мирослав Божилови, които сключиха граждански брак в ритуалната зала на общината, водени от чаровните служителки Марияна Китова и Даниела Зафирова. Младоженците минаха и под църковното венчило в местната църква. Сватбарите се веселиха на воля в местна механа, където се вихриха кръшни долнобански хора и танци.

Повече подробности в печатното изднаие

Снимки:   

1.  За осма поредна година в храм „Св. св. Петър и Павел“ в красивия парк на базата за отдих „Секвоя“ към МВР енорийският свещеник иконом Пламен Димитров отслужи празничен водосвет.

2.  Именякът Петър Кьосев почерпи всички с маркови шоколадови бонбони.

3.  Обща снимка си направиха всички сватбари, след като поздравиха младоженците за паметното им събитие в живота.  

 

 

Spread the love