Председателят на СБЖ в Благоевград Крум Михайлов: Питам Муса Палев кой е, защото да се прави от родопското население „друг етнос” заради принадлежността му към друга религиозна общност е национално предателство

Filed under: Искам думата |

Убеден съм, че обществото ще съзрее и ще забрави Йордан-Костадиновци и Ахмед-Башевци, отлично осребряващи бягството си от българщината

 

Председателят на Съюза на българските журналисти в Благоевград Крум Михайлов сподели пред в. „Вяра” своята позиция относно назначаването на Муса Палев за областен управител на Пиринско.  Михайлов повдига въпроса за „другия етнос” и около драмата с новия губернатор на Благоевградска област прави паралел с разсъжденията на нобелиста Габриел Гарсия Маркес.

Ето какво коментира Крум Михайлов:

150-.09-avtor copyДрамата около новия управител на област Благоевград ме върна към разсъжденията на великия Габриел Гарсия Маркес за вечната истина за човека и неговите възраждащи и погубващи страсти.

Извън всяко съмнение е, че житейските повратности повлияват в една или друга степен – било личностното утвърждаване, било евентуалния срив в биографията на човек. В този смисъл изявлението на Муса Палев при избора му за областен управител, че е от „друг етнос”, взриви благоевградчани. Изправи го пред дилемата за вечната истина, за която споменава Маркес: политически възход или политически срив да очаква бъдещият ни областен управител?

151-09-81--kmet_Bashev copyЧе г-н Палев има огромна воля за власт, пролича още по начина, по който, подкрепян от полицията, буквално пореше плътната човешка преграда, препречила пътя към заветния вход на областното управление, в деня на встъпването му на власт.

Разсъждавайки по темата за  „другия етнос”, предварително ще се застраховам – европейското законодателство отдавна е изяснило, че въпрос на отделната личност е да решава проблемите около своята етническа принадлежност. 151-09-81-palev_ copyИ благодарение на това България нееднократно бе осъждана от ОМО „Илинден” да плаща по различни поводи огромни средства. А личности като Йордан Костадинов от гр. Сандански успяха да осребрят сериозно македонистките си възгледи и да осигурят поне три поколения след себе си с парите на своите чуждоземски покровители.

За съжаление по тази утъпкана европътека тръгнаха и новите кръстници на българите мохамедани, които лепнаха на определението „помак” знак за национална различност. Понятие, което вероятно и новият ни областен управител превръща в свой щит, за да се обяви като представител на друг етнос.

Повече подробности в печатното издание

Снимки:

1. Крум Михайлов

2. Ахмед Башев

3. Муса Палев

Spread the love