10 кюстендилци протестираха срещу Орешарски на моста с голите жени

Filed under: Кюстендил |

151-02-03 2(1) copyЕдва 10 човека се включиха в протеста против правителствато на премиера Пламен Орешарски в Кюстендил. Недоволните се събраха на популярния женски мост. Протестът бе организиран в социалната мрежа „Фейсбук”. Целта на избраното място бе да олицетвори четирите безпомощни партии в парламента със скулптуорите на голите жени, разположени там.

151-02-03 3(1) copyИсканията на протестиращите са за оставката на Пламен Орешарски и неговия кабинет, както и промени в Изборния кодекс. Те настояват също Народното събрание да не изпълнява трети проучвателен мандат на президента Росен Плевнелиев, както и да се разпуснат партиите ДПС и „Атака”, за да се назначи служебно правителство.
151-02-03 4(1) copyСледващият протест е предвиден пред Художествената галерия „Владимир Димитров-Майстора“, „за да покажем, че политиците не отговарят на това, което ни е оставил Майстора. Неговите картини са едни от най-красивите, но докато хората гледат политическата олигархия, всичко останало минава покрай тях незабелязано“, каза Любомир Иванов, един от организаторите на протеста.

Повече подробности в печатното издание

Снимки:

1. Недоволните

2. Шепа протестиращи на моста с голите жени.

3. Любомир Иванов

Spread the love