Пред препълнения салон на читалището: Кметът Георги Икономов даде старт на летните театрални празници „На публиката с любов” – Банско 2013

Filed under: Банско |

 152-05-02 IMG_4422 copyКметът Георги Икономов даде началото на летните празници „На публиката с любов” – Банско 2013. Горд съм, че планинският курорт за пореден път се превръща в средище на голямото изкуство, каза кметът и допълни, че Банско отново доказва, че е не само зимна столица на Балканите, но и територия на духа.

152-05-02 IMG_4443 copyМалки и големи бяха дошли да изживеят повестта от българския писател Емилиян Станев. Благодарение на община Банско в първата вечер от празниците жителите на планинския курорт, на Разлог и Гоце Делчев, както и много туристи успяха да се насладят на уникалната режисура на Бойко Илиев в спектакъла „Крадецът на праскови”.152-05-02 IMG_4446 copy Перфектно изиграна от Мариус Донкин, Аня Пенчева, Юлиян Вергов, Стоян Пепеланов, Марин Янев и Ванча Дойчева, постановката накара препълнената зала да замлъкне, предизвика бурни аплодисменти и изправи всички на крака. Това е история, в която се противопоставят времето на война, печал и нечовечност със стремежа към свобода, чиста любов и щастие.

152-05-02 IMG_4461 copyПреди откриването на театралните празници в градинката пред входа на читалището инструментално трио „Белисимо” забавлява вярната публика с виртуозни изпълнения на класическа музика. Имаше и такива зрители, които се надяваха да си купят билет в последния момент, но за съжаление местата за представлението бяха изкупени отдавна.

Повече подробности в печатното издание

Spread the love