Трагедия в известна лекарска фамилия: Издъхна 13-год. син на благоевградския хирург д-р Емил Спасов, строполил се на земята по време на мач с връстници

Filed under: Благоевград |

lineika213-годишният син на известния благоевградски хирург д-р Емил Спасов издъхна внезапно. Ангел се строполил изведнъж на земята, докато играел футбол с приятелите си. Останалите момчета разказали на дошлия спешен екип, че му прилошало и просто се строполил на земята. Момчето все още давало признаци на живот, когато дошли спешните медици, но не изглеждало никак добре. Екипът транспортирал сина на д-р Спасов до реанимация, но за съжаление въпреки бързите реанимационни действия не успели да спасят живота му. Само няколко минути по-късно сърдечната му дейност спряла завинаги. Тази есен Ангел трябвало да бъде гимназист.

Известната лекарска фамилия е в шок от случилото се, както и благоевградчани, тъй като това е второто дете, което губят. Потресени са и всички от бялата гилдия в града. Те разказват, че преди около 14 години от левкемия е починала и дъщеричката им. Именно заради загубата й семейството решава да има още едно детенце и се ражда Ангел. Момченцето имало вродени сърдечни проблеми, направена му била операция и се чувствал добре. Въпреки липсата на оплаквания обаче най-вероятната причина за смъртта е инфаркт.

Медици и пациенти споделят, че д-р Спасов е изключително всеотдаен не само като лекар, но и като човек. Той е сърцат и помага на всеки, който потърси помощта му. Семейство Спасови имат още един син – Илия, който е на 27 години.

Цялата лекарска гилдия и десетки граждани се събраха вчера на обяд пред жилището на лекарската фамилия, за да изкажат съболезнования за огромната загуба и да изпратят Ангел в последния му земен път.

Повече подробности в печатното издание.

Spread the love