Кметът на Симитли Апостол Апостолов: В подлезите около ЦУМ се раздават пари за участие в протестите

Filed under: Искам думата |

Президентът с офшорките иска избори, за да назначи отново свой служебен премиер и в безвремието до следващия вот хората от неговия кръг да доразграбят България

156-09-81 x358

20 дни България се раздира от протести и викове „Оставка!”. На жълтите павета в столицата викането е по-силно, в провинцията – епизодично. В някои райони пък съвсем няма. Като община Симитли например. Какъв е проблемът на България и един и същ ли е той за столицата и провинцията – в общи линии това е въпросът, на който отговаря кметът на Симитли Апостол Апостолов в следващите редове. Преди да му дадем думата обаче, е редно да кажем, че той е кмет, който никога не си е сменял партията. С лаконичното „Моята партия е община Симитли” три пъти на местни избори е печелил от раз, като под знамето му са се събирали и леви, и десни, и центристи. На последния кметски вот спечели с над 60% доверие, на предишния – с повече. Ето как вижда протестите и днешните проблеми на България Апостол Апостолов:

Досега само един човек имаше право да ни дава да ядем хляб. Само един човек строеше магистрали. Само един човек определяше кой да е спонсор на футболните клубове. Само един човек можеше от пожарникар да стане главен секретар, кмет и премиер.

Само един човек. И той днес ни обяснява, че другите нямат такива права!

156-09-81 plevneliev

Без да ставам съдник на Делян Пеевски, ще си кажа мнението: Делян Пеевски не можеше да стане шеф на ДАНС. Защото всички се досещаме какво щеше да изнесе той за Бащицата.

В тази държава като че ли само определени хора в определен период могат да бъдат тези, които определят какво да прави народът.

По същия начин, когато управляваше човекът (б.р. – Иван Костов) на яростно протестиращия днес Найо Тицин, само неговият човек можеше да раздава баницата, т.е. работещите предприятия в България за жълти стотинки. В това число, забележете, и силно губещият „Нефтохим” беше продаден за жълти стотинки на руснаците. И същият този човек след това ни обясняваше колко върл противник е на намесата на руското влияние в България.

Какво се случва в държавата?

Доскоро имахме министър-председатели, които от трибуната на НСОРБ обясняваха на всички кметове колко големи крадци сме и как трябва да спрем да крадем. Явно изхождайки от собствения си опит и установени практики, тъй като самите тези премиер-министри, преди да седнат в най-високия и отговорен държавен стол, са били кметове.

Защо никой не иска да каже защо са тези протести?

156-09-81 540e180e6e5

Ясно е, че протестите са водени от най-добрите чувства за това България да върви напред. Но е ясно и как в подлезите около ЦУМ в столицата се раздават пари срещу присъствие на протестите. Казвам това, което съм видял и чул с очите и ушите си. Казвам го с голяма благодарност към тези, които осигуряват финансирането на протестите, защото все пак осигуряват препитание на няколко десетки хора в тези безработни и гладни за България времена. Казвам го, защото с този вид препитание от няколко седмици се издържат десетки семейства от цяла България.

Защо никой не казва защо президентът с офшорките Плевнелиев се превърна от син на бивш функционер на БКП в пръв демократ и иска избори сега и веднага?

Аз подозирам защо. Защото правителството на Пламен Орешарски направи всичко възможно да бъде намалена цената на тока за масовия потребител, за обикновения българин. И по този начин накърни апетитните интереси на кръга, около който гравитира президентът. Кръгът, който започва с К. и завършва на Л. И в крайна сметка целта им е ясна. Да падне законното правителство на държавата, да имаме пак служебен премиер, назначен от лицето Плевнелиев, подозирайки даже, че за мястото се готви човек с инициали О.Д. И така горепосоченият кръг да разграби държавата и да ни докара до просешка тояга в безвремието до следващите избори.

Нека завършим с факти от едно тв прдаване завчера: големият български каратист в национален ефир заяви, че е много смел човек, но обясни, че не ще да се върне в парламента, защото едва ли не го е страх от високия 160 см Волен Сидеров да не го набие.

Звучи смешно, но е плачевно и показателно какво представлява българската демокрация.

Снимки:

2. Росен Плевнелиев

3. Апостол Апостолов

Spread the love