Пиян чех: Изчезнаха ми 28 000 евро в чантичка в България

Filed under: България |

156-19-02-Image_2128493_126

Пиян чешки турист твърди, че му е изчезнала чантичка със сума около 28 000 евро. От полицията в Поморие изясняват случая, след като получили съобщение от охраната на комплекс „Винярдс“ – Каблешково за кражба на мъж в явно нетрезво състояние.

55-годишният чужденец е пристигнал като неорганизиран турист в България през ГКПП – Аерогара Бургас. Чехът заявил, че от аерогарата хванал такси, за да го закара до с. Равда, но понеже в набелязания от него хотел „Ирис“ нямало свободни квартири, продължил за Несебър.

По пътя пил бира, след като слязъл от таксито. По данни на туриста освен багажа си носел и чантичка със сумата от 700 000 чешки крони (около 28 000 евро), лични документи, мобилен телефон и две кредитни карти.

От района на заведение „Варвари“ в с. Равда мъжът се качил на лек автомобил „Шкода Фабия“ (вероятно такси – предполагат от бургаската полиция), като е откаран в неизвестна за него местност в района между Ахелой и Каблешково. Там установил, че му липсва чантичката с пари и документи.

Разследванията до момента не потвърждават твърденията на туриста. Не съвпада и информацията за посетените от него места и времето, през което е пребивавал там. Работата по случая продължава от служители на Районно управление „Полиция“ – Поморие.

Spread the love