„Сливи за смет” събра над 70 млади хора в Благоевград

Filed under: Благоевград |

С грамоти и пикник бяха наградени най-пъргавите в акцията

156-06-01 IMG_7786 copy

70 млади хора се включиха в акцията „Сливи за смет“ 2 за намаляване на отпадъците по инициатива на Движение „Ние, жените” в  Благоевград. Представители от Сдружение „Туризъм, екология и младежки инициативи” с Александра Ковачева, Николинка Атанасова и Иванка Въсинска, деца от организация „Заедно за успех” – с. Бараково, общ. Кочериново, деца от Младежки дом, група „Екс Крю” с ръководители Михаил Андреев и Игна Кирова, деца от ДДЛРГ „Св. Николай Мирликийски-Чудотворец” в Благоевград, студенти от 4-ти курс специалност „Екология” и специалност „Културология” от ЮЗУ „Нефит Рилски” изчистиха района около Младежкия и Ловния дом. Най-малките участници бяха 6-годишната Стела Лалова с майка си, 9-год. Яница и 6-год.

156-06-01 IMG_7719 copy

Виктория Петрови, Антон и Константин Апостолови – на 7 и 5 години. Краят на акцията беше на тенис кортовете, където представителки от Движение „Ние, жените” – Благоевград, след като почерпиха участниците в акцията с вкусно приготвени сандвичи и шоколадови вафли, раздадоха символично сливи.

156-06-01 7714 copy

Александра Ковачева, представител на Сдружение „Туризъм, екология и младежки инициативи”, проведе викторина с интересни въпроси и за отговорилите вярно бяха приготвени сладки награди. Накрая бяха раздадени грамоти на всеки от участниците. „Нека заедно да стартираме една вълнуваща и незабравима ваканция – да дадем пример за правилното отношение към природата и към здравословния начин на живот. Целта на инициативата е подобряване качеството на живот в трансграничния регион на България и Македония чрез създаване на възможности за спорт, отдих, туризъм и устойчиво управление на опазването на околната среда”, заявиха организаторите. Акцията бе реализирана в рамките на проект „Наслади се на уникалната природа – велосипеден туризъм в подкрепа на природата“ с референтен номер 2007CB16IPO007- 2011-2-086, с участието на сдружения от България и Македония. След почистването за работливите и ентусиазираните млади хора и техните ръководители бе организиран пикник.

Повече подробности в печатното издание

Снимки:

1.  Група „Екс Крю” се включи в акцията.

2.  Част от участниците в почистването

3. Бе раздадена питка и награди за най-пъргавите.

Spread the love