Учениците от Симитли по-добри лекоатлети и волейболисти от връстниците си от Неа Зихни, в баскетбола с изравнени сили

Filed under: Лека атлетика |

156-22-01-Untitled-4 copy

Деца от Симитли мериха сили по волейбол, баскетбол и лека атлетика с връстниците си от гръцката община Неа Зихни. Състезанията бяха част от партньорския проект на двете общини „За младите хора и тяхното бъдеще”. Пременени в тениски и шапки с логото на проекта, часове наред децата показваха спортни си умения, а игровите постижения бяха базата, върху която ще градят бъдещите си контакти на приятелство и усъвършенстване.

156-22-01-Untitled-5 copy

Като най-добър в леката атлетика се доказа Роберто от Симитли, който бе първенец и на състезанията в тази дисциплина, проведени преди две седмици в Неа Зихни. В тази спортна дисциплина и момичетата от Симитли показаха по-добри резултати от девойките от Гърция. Миглена Змиярова победи на 70 метра, тя бе първа и в Гърция.

156-22-01-Untitled-6 copy

Баскетболният отбор от Неа Зихни обаче, се оказа по-добър от тима на училищата в Симитли. Нашите момчета загубиха от връстниците си от Гърция с резултат 15:43.  Момичетата ги отсрамиха с победа 16:8, те бяха по-силни под коша и при гостуването в Неа Зихни.

156-22-01-Untitled-7 copy

Във волейболните приятелски срещи в залата на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Симитли и момчетата и момичетата надиграха връстниците си от Неа Зихни с 2:0 гейма.

За втори път децата на Симитли приеха на собствен терен връстниците си от гръцката община в приятелски турнири. Само преди седмица футболните отбори на „Септември” Симитли и представителни отбори от футболната школа в Неа Зихни играха мач на стадиона в Симитли. Преди това децата от училищата в община Симитли, гимназиите в Симитли и Крупник и основното училище в Долно Осеново, сформираха своите отбори по волейбол, баскетбол и лека атлетика и мериха сили с връстници от Неа Зихни на гръцка земя.

156-22-01-Untitled-8 copy

Приятелските футболни срещи са част от културния обмен по проект „За младите хора и тяхното бъдеще”. По този проект, финансиран по Програмата за европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007 – 2013, се реализира основен ремонт и реконструкция на стадион „Спартак” в село Крупник. С мащабната инвестиция за 2 843 370.92 лв. стадион „Спартак” в село Крупник се превръща в модерен спортен комплекс на европейско ниво. Комплексът ще отговаря на всички изисквания, включително за домакинство на мачове от Европейските клубни турнири. Новите му трибуни ще гарантират до 2 500 седящи места.

Снимки:

1.  Момент от лекоатлетическите състезания

2,3. Момичетата от Симитли биха връстничките си от Неа Зихни

4. Емоции край волейболната мрежа

5. Съдията показва крайния резултат от мача на момичетата

Spread the love