Футболен клуб за деца отваря врати в Дивотино

Filed under: Перник |

vc_via_1

Клуб по футбол за децата на пернишкото село Дивотино, организира местното сдружение, което бе създадено да работи за развитието на селото и носи името му. „Дивотино“ ще бъде и клуба, който ще е безплатен за децата. Инициаторите от сдружението имат идея да организират и група по туризъм, която да запознае децата от Дивотино с природните и исторически забележителности на селото.

Снощи започна записването на малчуганите за участие в клуба. Тренировките ще се водят на местния стадион, а треньор е Симеон Трайков, завършил спортно училище.
”Целта ни е да създадем условия за децата от селото да спортуват, да бъдат ангажирани с нещо полезно. С участие в един от двата клуба, те не само ще укрепват здравето си, но и ще се възпитават в колективизъм и отговорност”, обясниха намеренията си от сдружението.
Сдружение „Дивотино“ бе инициатор за издигане на православния кръст над селото, който да го пази от беди. Свещеник освети кръста и при освета бе раздаден курбан за здраве. Сдружението има още много идеи, с реализирането на които, да се създадат по-добри условия за живот в едно от най-големите и красиви села в Пернишко.

Spread the love