На обществено обсъждане в миньорския град: Бобовдолци отрязаха ветропарка на испанската фирма „Терраветросоле” за 3,5 млн. евро

Filed under: Бобов дол |

Валери Радлев: С общи локуми и лафове ни манипулирате, искаме държавата със закон да спре строителството на ВЕИ
159-01-82- DETELINA BORISOVA OGNIAN ZAREV copy

Управата на община Бобов дол ще предложи държавата със закон да спре строителството на ветропаркове. Това стана ясно на вчерашното обществено обсъждане на доклада по оценката на въздействието върху околната среда (ОВОС) и представянето на оценката за съвместимост, касаещи инвестиционното намерение на испанската фирма „Терраветросоле” ООД за изграждане на ветропарк в землищата на Бобов дол и Мламолово. „Вие през цялото време ни манипулирате с оценки като „незначително”, „възможно е да има”.

159-01-82-VALERI RADLEW copy

Това са общи локуми и лафове. Абсолютно невярно е, че инвестиционното намерение не е свързано с отнемането на местообитанията на животинските видове. Не може да докарате такива мощни ветроперки и да няма въздействие върху животните и птиците. Аз не казвам, че те ще се ударят в съоръжението. Но вкъщи като включа вентилатора, има отражение в помещението.

Повече подробности в печатното издание

Снимки:

1. Шефът на ОбС Огнян Зарев и зам.-кметът Детелина Борисова

2. Валери Радлев заяви, че управниците на Бобов дол може да поискат със закон да се спре строителството на ветрогенераторите.

Spread the love