Зам.-министър Явор Гечев: Пресякохме нелегалния внос на земеделска продукция, хванахме ТИР с дини без фактури на границата с Гърция

Filed under: Искам думата |

Вносът на нерегламентирана земеделска продукция в България беше спрян, заяви зам.-министърът на земеделието и храните Явор Гечев. След първите 2-3 дни от началото на проверките на земеделска продукция хората, които се занимават с нерегламентиран внос, разбраха, че няма как да продължат по този начин. За първи път имаме тотална симбиоза между всички институции, които могат да допринесат за решаването на проблемите на българските производители, подчерта зам.-министърът. Директорът на Българската агенция за безопасност на храните Венцислава Тасева обясни, че от началото на проверките досега са открити 11 нарушения. Те са констатирани в борсите в Пловдив и в София, като повечето от тях са свързани с непълно етикетиране и проблеми с документацията на земеделската продукция. 16 тона домати са били иззети от борсата в Пловдив и бракувани поради изтекъл срок на годност.

В рамките на проверките е установен и ТИР с дини, който на няколко пъти се е опитвал да влезе в нашата страна от Гърция, първоначално без нужните фактури, а след това с фактури за дърва.

Spread the love