Иван Иванов и Милослав Методиев в спор за титулярното място при най-тежките

Filed under: Спорт |

Двамата борци на кюстендилската школа и Виолета Симеонова на турнир в Румъния

160-21-01-KRASI1--2_ivan_miloslav

Шампионът на България в кат. 120 кг Иван Иванов и сребърният медалист Милослав Методиев ще трябва да докажат кой е по- достойният да представя страната ни на предстоящото през месец септември Световно първенство по борба за мъже, което ще се състои в Будапеща, Унгария. Кюстендилските състезатели през последните години доказаха, че са най-добрите родни борци в тежка категория, но сега им предстои да излъчат помежду си и кой е най-достойният и добре подготвен.

Първото изпитание за двамата е тази събота и неделя, когато двамата заедно с още 9 борци от националния тим по класическа борба ще вземат участие на силен международен турнир в град Търговище, Румъния. Освен класиците в надпреварата ще участват и мъжкият, и женският тим по свободна борба, като в кат. 55 кг ще участва още един състезател на клуб „Васил и Георги Илиеви“ – Виолета Симеонов, която също ще търси титулярно място за СП.

160-21-01-KRASI1--1_Violeta Simeonova

Отборите тръгват рано тази сутрин, а схватките са през уикенда. Заявка за участие са дали още 12 държави.

„Това ще бъде една от генералните репетиции за нас, като ще си сверим часовниците с останалите страни. Подготовката ни премина на Белмекен. Здрав съм, добре подготвен и ще дам всичко от себе си. С Иван сме добри приятели, но на тепиха всеки гони своите цели“, сподели Милослав Методиев.

Шампионката на България Виолета Симеонов заяви, че се чувства отлично, проблемът с разтежението в бицепса е отшумял и е готова да даде максимума от своите възможности.

Снимки:

1.  Иван Иванов и Милослав Методиев (вдясно)

2.  Виолета Симеонова

Spread the love