Баскетбол: Антъни Гуджино си събра багажа от Самоков, отива в Швейцария

Filed under: Баскетбол |

207-сантиметровият баскетболист подписал договор с тима на „Монтей“

161-23-01-vasil1-Tony Gugino

Един от най-постоянните играчи на БК „Рилски спортист“ – американецът Тони Гуджино, напусна изненадващо отбора. Оказа се, че 207-сантиметровият янки е подписал договор с четвъртия в швейцарското първенство тим на „Монтей“.

Гуджино има опит в местния шампионат, след като на по-ранен етап от кариерата си е защитавал цветовете на „Масано“ и „Бонкор“.

Атлетичният баскетболист остави добри впечатления по време на престоя си в Самоков. С „Рилецо“ Антъни спечели бронзови медали в трите надпревари, в които тимът взе участие през изминалия сезон – Националната баскетболна лига, Купата на България и Балканската лига.

Тежкото крило не се изложи в нито един двубой, като доказателство за активната му игра са статистическите показатели. В 38 мача във вътрешния шампионат чужденецът има средно КПД от 9 точки, 6,5 борби, 2 отнети топки и 1,4 завършващи подавания.

Тони Гуджино е четвъртият играч, който напуска „Р. спортист“ в последните 2 месеца. Преди него това сториха Бранко Миркович, Тери Смит и Анджело Калояро. Неясна засега остава съдбата на последния американец в тима – Бракстън Дюпри, и национала Христо Захариев.

Снимка: Тони Гуджино

Spread the love