„Рилски спортист” се разделя с национал, остава без играчи

Filed under: Баскетбол |

 162-21-02-vasil-Hristo ZaharievБаскетболният „Рилски спортист” е на път съвсем да осиротее. След като бе напуснат от четирима ключови състезатели в последните 2 месеца (Тери Смит, Бранко Миркович, Анджело Калояро и Тони Гуджино), тимът от Самоков по всяка вероятност ще остане и без национала Христо Захариев.

Ицо, който записа впечатляващ сезон в полите на Рила, се оглежда за ново предизвикателство. Неговият договор изтече в края на май и в момента е свободен агент.

„Все още не зная къде ще продължа кариерата си. Имам няколко предложения, върху които умувам. Искам да преценя добре нещата и едва след това да взема окончателно решение”, откровен бе Захариев.

Според близки до играча той се опитва да си уреди трансфер в чужбина. Христо вече има опит в това отношение, след като през 2007 г., тогава 16-годишен, дебютира за гръцкия гранд „Панатинайкос” в контрола с втородивизионния „Палео” (Пиреос). Любопитното е, че тогава българинът попива опит от светилото в баскетбола Желко Обрадович.

След гръцката си авантюра Захариев записва мачове за италианските „Болоня” и „Варезе” и испанския „Билбао баскет”. Последната спирка на крилото, преди да облече екипа на „Рилецо”, бе „Черноморец” (Бургас).

 

На снимката: Христо Захариев

Spread the love