Баба от селото на Барак Обама навъртя 103 години, радва се на 10 внуци и 15 правнуци

Filed under: Кюстендил |

 Кметицата на Бараково Жулиета Лазарова я изненада с подарък, букет, бонбони и 200 лв.

 163-01-01 rojden den-267 copyНай-възрастната жена в Кюстендилска област баба Райна Калаузка отпразнува вчера 103-ти рожден ден. От 9 години столетницата живее при единствената си останала жива дъщеря Трендафила в благоевградското село Изгрев. Навръх рождения си ден баба Райна цял ден посреща гости, като въпреки преклонната си възраст успяваше да се здрависа с всеки и да пожелае на всички да са живи и здрави.

163-01-01SN BABA copyОще сутринта рожденичката бе поздравена от най-близките си роднини.

Баба Райна има 10 внуци и 15 правнуци, както и един праправнук, който вече е гимназист. Сестрата на рожденичката баба Тодора също около Нова година празнува стогодишен юбилей при семейството си в Дупница.

163-01-01 P1220889 copy„Тежък живот е имала майка ми. Отгледала е 5 деца (двама братя и три сестри), от които само аз съм жива. Останала сирак по време на войните, и до ден днешен преживява бомбардировките на нацистите. Много често ми вика „бегай, крий се”. Цял живот се е занимавала със земеделие – гледала е тютюн. Вечер, като си легне, пее, спомня си песните от едно време, които са пели по седенки. Пие кафе, обича и мляко много, лекарства почти не пие, а и сладко вече не иска да яде. На младини си пийваше и по малко вино. Родом е от заличеното вече планинско село Бозовая, а е женена в Бараково. Баща ми почина преди 40 години, като никога не е живяла охолно.

Повече подробности в печатното издание

Снимки:

1.  За баба Райна се грижи единствената й останала жива дъщеря Трендафила.

2. Бабата и Барак Обама

3. Ж. Лазарова

Spread the love