Прокуратурата иска 20 г. затвор за убийците на Стоян Балтов

Filed under: България |

 164-19-02-4 години след началото на делото, тримата подсъдими остават без присъдаПрокуратурата поиска по 20 години лишаване от свобода за всеки от тримата подсъдими по делото за убийството на студента Стоян Балтов. Съдът ще се произнесе в петък.

Състав на Софийския градски съд заседава по процеса срещу Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов за жестоката смърт на 21-годишния студент по фармация на 5 декември 2008 г.
Той почина след побой пред дискотека „Амнезия” в Студентски град. Съдебномедицинска експертиза доказва, че смъртта е настъпила вследствие на черепно-мозъчна травма, докато, паднал на земята, той е бил ритан.
Първоначално бяха задържани двама – Вили Георгиев и Александър Данаилов, срещу които прокуратурата повдига обвинения в непредумишлено убийство след употреба на алкохол.
Съдът обаче остави за постоянно в ареста само Георгиев, а Данаилов бе пуснат срещу парична гаранция от 500 лева.
По-късно като обвиняем беше привлечен и трети участник в побоя – Светлозар Стоилов.
Делото започна през юни 2009 г., когато съдът прие граждански искове за 450 000 лева, който родителите на Балтов поискаха от подсъдимите. 4 години по-късно съдебният процес още не е приключил.
Софийският градски съд ще произнесе решението си по делото в петък, 19 юли, в 11 часа.

 

Spread the love