Дупнишката сервитьорка Лили Колибарска: Патриот съм, обичам България, затова ще се пека на Черно море

Filed under: Оживление |

 169-24-03DSCF0001Александрина Иванова и Моника Тодорова потеглят за Гърция

Дупничани обичат Бяло море повече от Черно море, но не само защото то е на 150 км от Града на барикадите, а и защото е по-чисто, освен това гърците са по-любезни от нашите сънародници на Черноморието. Това показа анкета на вестник „Вяра” на централния площад „Свобода”. Ето какво споделиха анкетираните. Намери се само един, който да каже, че ще събира тен на нашето море.

169-24-03DSCF0003Студентката по дентална медицина Моника Тодорова избира Гърция за тазгодишната си ваканция. Тя призна пред репортер на вестника ни, че това лято се е спряла на гръцките курорти заради по-ниските цени и по-добрите условия, които предоставя на туристите съседката ни. Тодорова ще почива заедно с приятеля си, който е дупнишки автотърговец. Двамата са отделили две седмици за ваканцията си и нямат търпение да заминат.

169-24-03DSCF0005Лили Колибарска, която е сервитьорка в местен ресторант, пък предпочита да летува на нашето Черноморие. Заедно с голяма група приятели младата дупничанка се отправя към Приморско още в първия ден от отпуската си. Тя сподели, че е традиционалист, обича родината си и във всяка свободна минута избира някое красиво кътче от страната ни, за да го посети. Въпреки че невинаги остава доволна от нашите черноморски курорти, Лили не се отказва от ваканцията си у нас.

Александирана Иванова и приятелят й Денис, който е студент в Англия, също възнамеряват да прекарат почивката си в Гърция.

„Там водата е по-чиста, плажът също, а и ни е по-близко”, сподели младото момиче. Двамата ще отидат сами тази година и се надяват да останат доволни от плануваната си ваканция.  „Няколко години поред почивам по нашето Черноморие, красиво е няма спор, но въпреки това предпочитам Гърция или Турция”, разказа още красивата дупничанка.

Въпреки че сезонът отдавна е започнал, хотелиерите по-нашето Черноморие се оплакват от значително по-малко туристи в сравнение с предишни години. И все пак са оптимисти, времето се оправя, а сезонът на отпуските е в разгара си.

Снимки:

1-Моника Тодорова

2- Александрина Иванова и Денис

3- Лили Колибарска

Spread the love