С водосвет откриват ремонтирано с над 1 млн. лв. отделение в Благоевград

Filed under: Благоевград |

 171-08-06 d-r MihailovС тържествен водосвет ще бъде открит изцяло ремонтираният терапевтичен блок на МБАЛ – Благоевград. Тържествената церемония ще е в петък в 11 часа, след това врати ще отвори реновираното отделение по гастроентерология. То бе обновено по проект „Повишаване качеството на медицинското обслужване в област Благоевград чрез модернизация на „МБАЛ – Благоевград АД” и изграждане на регионален център за ранна диагностика на онкологични заболявания“.

Извършени бяха строително-ремонтни дейности на цялата сграда. Подменена е дограмата на терапевтичния блок, направена е цялостна топлоизолация на фасадата и на покрива. Изградена е вътрешна газова инсталация, осигурено е оборудване за отопление на газ и е монтирана соларна инсталация. Закупена е високотехнологична ендоскопска апаратура за отделението по гастроентерология – видеоколоноскоп и видеогастроскоп.

Стойността на тази инвестиция е 1 077 533 лв. с ДДС, от които 168 149 лв. са използвани за закупуването на медицинската апаратура, над 122 000 лв. са вложени от лечебното заведение, а общата сума по проекта за МБАЛ – Благоевград е 7 844 592,02 лв. с ДДС. Извършен е цялостен ремонт в отделенията „Образна диагностика“ и „Клинична лаборатория“, реализират се мерки за енергийна ефективност на част от базата, закупени са два асансьора и се осигурява достъпна среда за хора с увреждания. Осигурени са санитарен автомобил и високотехнологична медицинска апаратура за ранна диагностика на онкологични заболявания.

 

Снимка

Д-р Красимир Михайлов

 

Spread the love