Уличният акордеонист гастрольор Владо Николов: Петричани са големи арабии, за час събрах 5 лв., пея и за Орешарски

Filed under: Оживление |

 173-24-06 Ulichniqt akordeonist Vlado Nikolov pq v podkrepa na Oresharski v PetrichАкордеонистът от Пазарджик Владо Николов, освен че изнася концерти за рождени дни, сватби и банкети, пее в подкрепа на правителството на кабинета „Орешарски” в Петрич. Уличното му изпълнение прикова вниманието на минаващите по централната улица „Цар Борис”. Владо е от град Пазарджик, но живее във Велинград. От вчера е на посещение в Петрич, където живее дъщеря му. Акордеонистът гостува в южния град за втори път. И сега, както при предишното си явяване в Града на милионерите, той монтира стоянката си в близост до прозорците на петричкия градоначалник инж. Вельо Илиев. Владо е станал факир при изпълненията си с акордеон и тарамбука, която чука в такт с музиката със специална чукалка, монтирана на крака му. Виртуозът на градски шлагери обясни, че тук се чувства наистина комфортно. Уют му създавали хората, които, за разлика от други градове, в които е изнасял репертоара си, го ценели. Само вчера за един час той успя да събере на постелка пред себе си около 5 лева. Петричани по думите му били едни от щедрите хора в страната. Акордеонистът призна, че с песните си подкрепя и правителството на Орешарски.

”Не се вълнувам много от политика. Но от това, което виждам, ми става ясно, че това правителство е добро. Подкрепям го”, обясни зевзекът в едни от антрактите. Владо е ром, но това не му личи поне на външен вид. Казва и друго: „Вярвам му (б.а. – на Орешарски), защото той ще се погрижи за нас, ромите”, убеден е фенът му, който разтяга до откат акордеона си в интерпретацията на песента „Кате, Кате, Катерино”, изпълнена по желание на специален клиент. Той му брой цели 4 лева за поръчката, изпълнена му на ушенце.

”Не са прави тия, които скандират глупости за премиера. Той е умен човек и му вярвам, затова пея понякога и за него самия”, хвали качествата му Владо. Той смята обаче, че нещата отдавна са сбъркани и ще трудно, който и да застане начело на държавата, да ги поправи.

”Защо са тия циркове в София? Гледам, скандират срещу Орешарски, плюят го, а защо, и те не са наясно?”, пита се акордеонистът и допълва, че при това положение България няма скоро да се оправи. Размишленията му на глас му докараха още 1 лев на стотинки, пуснати му от съпругата на местен бизнесмен от турски произход. При вида на стотинките Владо се оживи и запя с пълен глас шлагера за Петрич, емблема и химн на града под Беласица. Концертът на открито за съжаление не чу кметът на Петрич, който имаше изнесена приемна в район Подгорие.

Spread the love