Жельо Бойчев: В автобуса онази нощ имахме усещането, че ще бъдем разкъсани

Filed under: Актуално от днес |

 През нощта на 23 юли пред парламента лицата на протестиращите бяха различни, смята депутатът

 174-17-04-20130728.yumdkvtcyeСпоред Жельо Бойчев усещането на депутатите в автобуса по време на опита да бъдат изведени през нощта на 23 юли е било доста силно, особено на жените, които са били много уплашени. Според депутатът ситуацията е била такава, че е създала усещането, че ако са сред протестиращите, ще бъдат разкъсани.Трябва да си отиде омразата и конфронтацията, зад огражденията и пред тях стоят български граждани, каза по този повод Жельо Бойчев. 

Надявам се, че след като инцидентите около този протест бяха заснети, ще се стигне до истината за организаторите, каза още Бойчев. Според него, на този протест е имало съвсем различни лица от познатите от предишни протести.
Една от причините за ескалацията на напрежението според него е и в опасните изказвания и внушения на различни хора, медии и политически сили.
В динамичната днешна ситуация е трудно да се говори за хоризонти на управление и дати, ситуацията е тежка, но ние ще работим за промяната в България, за това получихме и подкрепа на изборите, твърди соцдепутатът.
Той определи като “полезни за обществото” предприетите от правителството мерки в последния месец. Според Бойчев по-голямата част от българското общество иска нормализиране на ситуацията и край на омразата между българите.

Депутатът от Коалиция за България определи диалога като път за постигане на това, но отхвърли ултиматумите като средство за натиск срещу Народното събрание.

Spread the love