Спортистът на в-к „Вяра“ за 2012 прелетя най- бързо на картинг пистата в Хасково

Filed under: Спорт |

 Христо Пенов с нова победа в клас „Мини”, поведе във временното класиране

 Състезателят на КК „Кюстендил“ Христо Пенов триумфира в клас „Мини” на пистата в Хасково, четвърти кръг от републиканския шампионат по картинг. След неудачите си в домашното състезание в началото на месеца, сега 8- годишният талант бе перфектен по време на тренировките и успя да стартира от първа позиция, следван от своите конкуренти Алекс Златанов и Лора Христова.

В първия манш на състезанието Христо загуби битката още на първия завой и бе изпреварен от Алекс Златанов. До края кюстендилецът направи много опити да изпревари водача и да поведе, но това не му се отдаде до финала и той завърши на второ място.

174-22-03-krasi3-1_Hristo Penov_kartingИ във втория манш изхода отново се реши на старта. Христо този път бе безпогрешен поведе от самото начало, следван от Александър Коларов и Александър Димитров. Победителят от първия манш Алекс Златанов имаше някакъв технически проблем и се движеше бавно, в резултат на което го изпревариха всички, а първите го затвориха и с обиколка. В крайна сметка кюстендилецът пръв пресече старт-финалната линия, което му донесе успеха в този кръг. Преди надпреварата в Хасково в класирането водеше Алекс Златанов, пред Христо Пенов и Лора Христова. В четвъртия кръг провал претърпя и най- бързата девойка, която стартира от последна редица, тъй като не участва в първия манш.

Другият представител на КК „Кюстендил“- Даниел Иванов зае четвърто място в клас „Мини БГ”, след петото в своя дебют на писта „Пауталия“ край Кюстендил.

Преди петия кръг, който е в началото на септември Христо Пенов, който има две победи, второ и четвърто място, оглави временното класиране в клас „Мини”.

 

текст под снимки

 

1 – Христо Пенов спечели четвъртия кръг и поведе във временното класиране в клас „Мини”

2 – Даниел Иванов зае четвърто място в клас „Мини БГ”

Spread the love