Крадци обраха градината с чушки на санданчанка

Filed under: Последни,Сандански |

 175-08-04-DSC00820За зачестили кражби от селскостопански имоти в община Сандански, сигнализираха читатели на вестник „Вяра”. Много често хората намират градините си съсипани и напълно опустошени, като крадците обират не част, а цялата реколта. При това посред бял ден.

Кражбите от ниви и градини станаха почти традиция по това време на годината, когато продукцията е вече узряла и може наготово да се сдобиеш с чушки, домати или краставици.

Прави впечатление обаче, че през последните години крадците стават все по-дръзки и безочливи. За поредния такъв случай съобщи земеделски стопанин от село Поленица, който само преди ден се е разделил със солидна реколта от чушки, обрана напълно.

Същият имот вече години наред е „посещаван” от неизвестни лица, които без срам отмъкват по-голямата част от земеделската продукция.

„Вече години наред е така. Влагаме много труд и средства за да отгледаме нещо за семейството и един ден идваш и виждаш, че всичко е обрано до последния корен. Няма как да стоим тук за да пазим денонощно, няма как и да разчитаме на съвестта на хората” – каза жената, собственик на нивата.

Това е причината, която кара част от хората сериозно да обмислят варианта да спрат да обработват нивите си.

 

Spread the love