ГЕРБ иска 30 млн. за Национална педиатрична болница

Filed under: България |

 Десислава Атанасова: Никой досега не е успял да задели парите

 176-19-05-0000195018-article2В перото за структурни промени при актуализацията на бюджета да бъдат предвидени до 30 млн. лева за изграждането на Национална педиатрична болница. Предложение за това са внесли депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова и Даниела Дариткова.
Много правителства са си поставяли като приоритет, но до момента никой не е успял да задели такъв финансов ресурс за подобно целесъобразно дело в името на бъдещето на нацията, каза в Русе Атанасова, която е и бивш министър на здравеопазването.

Тя уточни, че България няма болница, която да лекува само детски болести, и то по всички медицински специалности.
„Надявам се, че това предложение, което произтича от опозицията, ще бъде подкрепено от управляващите, тъй като смятам, че децата на България нямат цвят“, заяви Атанасова и допълни, че е редно, когато се прави актуализация, да се залагат мерки, които ще имат положителен резултат не само в мандата на едно управление, а и занапред.
Тя каза още, че е имало намерение тези средства да бъдат заложени поетапно през 2014 г., ако управлението е било на ГЕРБ.
Атанасова допълни, че предложението е подкрепено от Българската педиатрична асоциация, от университетските болници и от всички работещи за детското здравеопазване.

Spread the love