Бордът на ”Информационно обслужване” сменен заради лоши резултати

Filed under: Актуално от днес |

 Бизнес планът на предишното ръководство се нуждаел от сериозни корекции при заложените цели и планирани приходи

 181-17-01-Данаил ПапазовМинистърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов обясни смяната на ръководството на „Информационно обслужване“ със загуба от 2,5 млн. лв. за 2012 г., липса на реформи и лош бизнес план.

Съветът на директорите на „Информационно обслужване“ е променен на 22 юли след общо събрание на акционерите и по искане на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Вчера министър Папазов отрече, че смяната е политическа и с цел манипулация на предстоящи избори. По думите му това е изключително важна фирма, която поддържа почти всички регистри на съдилищата.

„Има огромна нужда от изграждане на системен интегратор на електронното правителство. Това е мястото в бъдеще на „Информационно обслужване“, смята Папазов. Той разказа, че „Информационно обслужване“ се забавило с публикуването на годишния си отчет за миналата година. От него обаче станало ясно, че дружеството е на загуба от 2,5 млн. лева, което не се случвало досега в историята на компанията.

Предишното ръководство не показало и воля да промени основната ситуация в дружеството – всички реформи можели да се обосноват само със съкращаване на персонал, сред който добри специалисти, а в същото време имало сериозен недостиг на квалифицирани кадри по проекти.

Според Папазов е имало изтичане на ноу-хау при старото ръководство, за което обаче не обвинявал „Информационно обслужване“, защото заплатите не били толкова високи и хората търсели по-доходоносна дейност.

„Бизнес планът, който е приело предишното ръководство, се нуждае от сериозни корекции при заложените цели и планирани приходи.

За председател на Съвета на директорите на дружеството е избран Георги Тодоров, който е зам. ресорен министър.

По думите на Папазов той е с дългогодишен опит на ръководни позиции в цялата администрация на министерството. Новият изпълнителен директор Николай Недялков имал доказан опит в ръководенето на проекти и също идвал от IT средите.

Целият борд на Съвета на директорите на „Информационно обслужване” си е подал оставката още преди два месеца с идването на новото ръководство, обясни в събота математикът проф. Михаил Константинов. „Подадохме оставка, за да дадем възможност на новото ръководство да си назначи свои хора, с които да работи”, обясни той.

 

Снимка:

Данаил Папазов

Spread the love