Строителният предприемач Олег Брашнаров: Проектантката Василка Райчева ме изнудва за 110 000 лв., плаши ме със затвор

Filed under: Петрич |

 181-01-04 Oleg Bracharov copy

Инж.-конструкторът Василка Костадинова Райчева-Бисеркова изнудва мен и собствениците на жилища в обект „две жилищни сгради” в кв. „Дълбошница” за пари. Това заяви строителният предприемач Олег Брашнаров пред в. ”Вяра”. Той направи изказването в отговор на обвиненията, че две жилищни кооперации са въведени в експлоатация с неистински документи и затова бизнесменът е бил оправдан от петричкия съд.

„С Василка Райчева имахме договорка с цената за проектирането. Тя ми искаше за работата си 110 000 лв., а аз й поисках да се обоснове, защото първоначалното договаряне беше за 50 000 лв.”, поясни строителният бос. „Не се разбрахме за цената и тя заведе наказателно дело срещу мен”, допълни Брашнаров. По думите му целта на проектантнката е да го изнудва. Тя има кантора във Велико Търново, откъдето е съпругът й.

181-01-04  Iordan Tauchanov copy„Със завеждането на иска тя е предполагала, че ще вземе договорената сума. Заплаши ме, че ще ме вкара и в затвора, ако не платя”, призна предприемачът. Той уточни, че двете заведени дела срещу него в петричкия съд са спечелени в негова полза. „Сега, като видя, че не може да постигне целта си, заплашва и собствениците на апартаменти в жилищните кооперации. Пред тях е заявявала, че ще им спре тока и водата”, каза още в своя защита Брашнаров. Това бе потвърдено от един от собствениците – Йордан Таушанов.

Повече подробности в печатното изднаие

Снимки:

1. Олег Брашнаров

2. Йордан Таушанов

Spread the love