Борисов предлага на Реформаторския блок общ план срещу правителството

Filed under: Актуално от днес |

 Експремиерът събира подписка за спешно свикване на парламента

184-19-01-Boiko Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предлага на Реформаторския блок да излязат с общ план за сваляне на правителството и за съвместно управление. Така всички ще сме по-силни, призова той. В Разлог Борисов коментира, че това ще успокои всички в център-дясно, ще ги обедини, ще ги зареди с енергия и ще покаже, че може да работят заедно след това.

„Център-дясното е много по-голямо от лявото. Въпросът е да накараме всички хора в тази област да гласуват за своите партии – ГЕРБ, ДСБ, СДС, Кунева и кой ли не още. Тогава всички ще сме много по-силни. Това е алтернативата, това е вариантът“, каза бившият премиер.

По думите му поотделно никой не може да бие БСП и ДПС. Борисов припомни, че го направил няколко години, но сега мощността на ГЕРБ не била толкова голяма, затова трябва да се обединят повече хора. Преди дни той каза, че много разчита на Реформаторския блок, на който трябва да му стане ясно, че няма кой да победи коалиция между БСП, ДПС и „Атака“. Това трябвало да послужи като генератор за идеи, за обединение.

През юли председателят на ДСБ Радан Кънев коментира, че Борисов играе странен танц – подава ръка на реформаторите, след това казва, че са свързани с олигарсите, после пак подава ръка. Кънев няколко пъти обясни, че от блока „няма да имат координация с ГЕРБ“.

Лидерът на ГЕРБ отново призова за незабавно свикване на извънредно заседание на Народното събрание, на което да бъде обсъдено президентското вето върху актуализацията на бюджета. Партията му събира подписи за предсрочното прекратяване на парламентарната ваканция. Нужни са 48 подписа.

„БСП, ДПС и „Атака”, вместо веднага да се съберат, да прегласуват актуализацията, ако не лъжат, щяха да се съберат веднага. Да ги съберем още следващата седмица, да изговорим още веднъж това, което е опасно, което е ненужно или това, което, да речем, неминуемо ще мине, но поне хората да знаят и да го изгласуваме. Да не вървят на инат”, прикани Борисов.

 

Снимка:

Бойко Борисов: Поотделно никой не може да бие БСП и ДПС.

 

Spread the love