Борса за безработни в Перник прави Бюрото по труда през август, търсят се шивачи, застрахователи и кредитни агенти

Filed under: Перник |

 185-07-02  P1340117Нова борса за безработни хора организира Бюрото по труда в Перник. Амбицирани от добрите резултати, които постигна младежката трудова борса през месец май, сега експертите от службата по заетостта инициират нова, заяви директорът Росен Симеонов. Тогава дойдоха 200 млади хора и се срещнаха лице в лице с 23-ма работодатели, които пък обявиха 42 работни места. На място 17 младежи получиха трудов ангажимент.

Новата трудова борса е за всички хора без работа без значение от възрастта им, каза Симеонов. Тя ще тече на 28 август от 10 часа в Общинския младежки дом.

Към момента в службата по заетостта са обявени 50 работни места. Търсят се най-вече шивачи, застрахователни и кредитни агенти. За шивач тапицер е  обявена заплата от 700 лв. и това е най-високото трудово възнаграждение при свободните позиции. Започват и обявите за набиране на учители за новата учебна година. Засега има заявени 8 свободни места за педагози с опит по химия, биология, изкуство, физкултура и начален учител. Търси се и педагог за детска градина със заплата от 500 лв., но с английски език и компютърна грамотност. Има място за медицинска сестра с 5-годишен опит и квалификация срещу месечно заплащане от 399 лв., счетоводител на половин работен ден с висше образование за 400 лв., двама заварчици и автотенекеджия. Въпреки ниските заплати за всички обявени работни места се търсят квалифицирани хора с опит.

+ сн. 1340117 Росен Симеонов – директор на Бюрото по труда в Перник

 

Spread the love