На Острова започна разследване за кампанията срещу имигрантите „Вървете си вкъщи“

Filed under: Свят |

 185-18-03-Kampania-OstrovБританският регулаторен орган в сектора на рекламата днес обяви, че е започнал разследване във връзка с кампанията „Вървете си вкъщи!”, с която британското правителство призовава незаконните имигранти да се върнат в родната си страна под заплаха от арест, предаде АФП.

„Получихме около 60 жалби, предимно заради израза „Вървете си вкъщи”, който е определен като агресивен и безотговорен, тъй като напомня лозунгите, използвани от расистки групи по време на атаките им срещу имигранти, а освен това може да предизвика или изостри междурасовото напрежение”, заяви говорителят на регулатора.

Миналия месец две камионетки с рекламни пана бяха пуснати по улиците на няколко квартала с предимно чуждестранно население в Лондон. Те носеха огромни афиши, на които се четеше: „Вие сте незаконно във Великобритания? Върнете се вкъщи или рискувате да бъдете арестувани”.

Въпреки че движението на превозните средства бе спряно, афиши с подобни надписи продължават да се раздават и печатат от местната преса.

 

Снимка:

На Острова започна разследване за кампанията срещу имигрантите „Вървете си вкъщи“.

 

Spread the love