Незаконни къмпинги задръстват Южното Черноморие

Filed under: България |

 Това са авантаджии, които са свикнали да летуват три месеца безплатно в чужда собственост, оплакват се собствениците на имоти край морето

 186-20-01-КъмпингиИстински рейд от над 10 незаконни къмпинга задръстват Южното Черноморие. Палаткаджиите се самонастаняват на различни, удобни за тях, места.

Местността Иракли, заливът Вромос край Черноморец и Корал край Царево са най-известните незаконни места за къмпинги. Хиляди туристи опъват там палатки всяка година. Само преди месец проверка на екоинспекцията установи, че в Иракли има 23 палатки, 7 от които на плажа, а останалите в частни имоти в гората. Според общинските наредби туристите нямат право да са извън място, обособено като къмпинг. Собствениците на крайбрежни имоти в Иракли отдавна заплашват, че ще блокират с живи вериги земите си.

„Тези хора, които вдигат бунтове и пишат жалби, не са еколози. Те са авантаджии, които са свикнали да летуват три месеца безплатно на море в чужда собственост. Елате да видите как т.нар. природозащитници си мият загорелите тигани в морето, ходят по нужда където им падне и оставят купища боклуци в гората и по пясъка. Онзи ден с един огън за малко да подпалят и гората”, разказва един от собствениците на земя край Иракли.

Освен че създават куп главоболия на общините, незаконните къмпинги крият риск и от всякакви зарази и епидемии. Причината е, че в тях няма нито тоалетни, нито течаща вода, а вмирисаните остатъци от храна обикновено се изхвърлят в морето или в гората.

 

Снимка:

Над 10 незаконни къмпинга задръствали Южното Черноморие.

 

Spread the love