Кирил Николов – Дизела покорява връх Руен и още 4 първенци с бягане

Filed under: Спорт |

187-22-83 2_Kiril Nikolov

Кирил Николов – Дизела ще се опита да покори петте най-високи върха в България с бягане. Само след ден един българин ще дръзне да направи нещо, което никой друг не е правил, за 24 часа. Предизвикателството пред него е да изкачи пет планини една след друга на 14 и 15 август, за да докаже, че възможностите са неограничени. 31-годишният Николов ще измине общо 100 км по пет трасета и ще преодолее 7000 метра денивeлация пред погледите на всички, които се интересуват от бягане и следят приключението му на живо или онлайн в реално време.

Стартът е утре, 14 август, в 18 часа от местността Паниците под връх Ботев, а финалът е в кв. „Драгалевци” в София на 15 август, също около 18 часа. Сред 5-те най-високи върха, които ще бъдат покорени в това 24-часово маратонско бягане, е и връх Руен (2251 м) в Осогово, който ще е трети поред в предизвикателството. След връх Ботев следва връх Вихрен (старт от хижа „Вихрен“), идва ред на връх Руен (старт от комплекс „Трите буки“), предпоследният връх е Мусала (старт от Боровец) и финал на Черни връх.

Кирил Николов е шампион на България по планинско бягане в последните две години и е най-добрият състезател по ориентиране в страната. Тази година Дизела уважи поканата на клуб „Руен 92“ и стартира в традиционното състезание по ориентиране „Кюстендилска пролет“, а само преди два дни той направи и последната си част от специалната подготовка и направи тренировка в Осогово.

Снимка:

Кирил Николов (с тъмен екип) спечели златото в „Кюстендилска пролет“ при мъже елит.

 

Spread the love