Норвежкият премиер се предреши като шофьор на такси

Filed under: Свят |

 187-18-02-NorveiНорвежкият премиер Йенс Столтенберг разкри в интернет, че е карал такси един следобед, за да разбере по-добре грижите на своите избиратели, предаде Франс прес.

„За мен е важно да чуя какво наистина мислят хората. И ако има място, където казват каквото мислят, това е в таксито“, каза правителственият ръководител във видео, качено във Facebook, Twitter и YouTube.

Заснет в униформа на шофьор на такси от Осло, Столтенберг е карал инкогнито автомобила през един юнски следобед по улиците на норвежката столица. „От осем години не съм карал“, признава той пред клиентката, която го разпознава.

Благодарение на скрита камера се виждат реакциите на пътниците, като единият от тях му казва, „че от този ъгъл наистина прилича на премиера“.

Възрастна дама с червен шлифер се възмущава от милионите, които печелят шефовете, след като го разпознава и изразява надежда той да се намеси „като премиер“.

Малко над триминутното видео е публикувано в разгара на предизборната кампания. Столтенберг, който оглавява Норвежката работническа партия (НРП), както и досегашната лява коалиция, не са фаворити в социологическите проучвания.

„Мисля, че страната и пътниците на такситата ще бъдат по-добре обслужени, ако съм премиер, а не шофьор на такси“, пошегува се той в интервю за таблоида „Верденс ганг“.

Изборите ще бъдат на 9 септември в цяла Норвегия, но още на 8 септември хората ще могат да гласуват в общините, които пожелаят това.

 

Снимка:

Всички пътници на таксито на премиера са се возили безплатно.

 

Spread the love