Експерти от София: Росен Ангелов е разглеждал с учениците си отделни възгледи на руския писател Владимир Мегре, но не е проповядвал култ към сектата „Анастасия”

Filed under: Благоевград |

Развръзката по делото за уволнението на философа от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов” ясна най-късно на 27 август

 Аз не съм последовател на „Анастасия”, а само на собствената си воля, категоричен е учителят философ Росен Ангелов

188-03-02 delo Най-късно на 27 август съдът ще се произнесе по делото за уволнение на учителя по философия Росен Ангелов от Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов” – Благоевград. Това стана ясно, след като вчера съдия Владимир Ковачев от районния съд се запозна с експертизата на вещите лица Жасмина Донкова и Коста Костов, които са експерти от дирекция “Вероизповедания” към МС.

188-03-02 -delo1Росен Ангелов бе защитаван от адвокат Бистричка, Езиковата гимназия – от адвокат Богоева.

Ангелов настоява да бъде възстановен на работа с мотив, че уволнението му е неправомерно, защото бил отстранен по време на платен отпуск. Освен това той иска и обезщетение в размер на 6 работни заплати, или близо 3000 лева.

188-03-02 -delo2Учителят по философия Росен Ангелов бе уволнен от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов” след загадъчната смърт на Марио Нушков със съмненията, че фондацията му „Мечта” копира руската секта „Анастасия”. 49-годишният благоевградчанин заведе трудово дело, с което обжалва в съда заповедта на директорката Тина Попова от 26 ноември 2012 г. с мотива, че е незаконна. Той посочва, че на 8 октомври е ползвал неплатен отпуск, тъй като бил ангажиран като свидетел на дело в Софийския градски съд.

Повече подробности в печатното изднаие

Текст за сн:
1  Съдия Владимир Ковачев ще се произнесе с решение по делото до 27 ангуст.

2  Експертите Жасмина Донкова и Коста Костов

3  Росен Ангелов с адвокат Бистричка

Spread the love