Миков свика извънредното заседание на парламента за 16 август

Filed under: Актуално от днес |

 Остава въпросът дали ще се събере необходимият кворум от 121 народни избраници

 188-17-01-МиковПредседателят на парламента Михаил Миков свиква извънредно заседание на 16 август, петък. От 10,00 часа депутатите ще обсъдят повторно актуализацията на бюджета след наложеното от президента вето.

В понеделник Миков заяви, че все още не е получил отговор от парламентарните групи кога ще им бъде удобно да се състои заседанието, за което настояха от ГЕРБ. Вчера от парламентарния пресцентър съобщиха, че вече е насрочена дата.

От партията на Бойко Борисов настояваха заседанието да се проведе още в неделя или понеделник. Това беше невъзможно дори при съгласие на управляващите, тъй като преди да влезе в парламентарната зала, актуализацията на бюджета трябва да мине през комисии.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров вчера заяви, че всеки от депутатите от партията ще гласува по съвест, но сам каза, че е против ветото, с което потвърди очакванията, че ще подкрепи БСП и ДПС.

Остава въпросът дали ще се събере необходимият кворум от 121 народни избраници, които ще бъдат принудени да прекратят ваканцията си.

По неофициална информация обаче масово депутати, които са на морето, са си резервирали билети за ранния полет Варна-София в петък. Буквално половината от пасажерите на самолета, който излита в 5,20 часа призори, щели да бъдат народни представители.

Те са научили, че заседанието ще бъде в този ден чрез SMS-и още преди датата да бъде обявена официално. Повечето от депутатите ще се върнат на морето с вечерния полет за Варна, а тези, които не са успели да си намерят места – със сутрешния в събота.

 

Снимки:

Михаил Миков

 

 

Spread the love