Стрийт шоу под егидата на общината и баскетболния „Рилски спортист“ завладява Самоков през уикенда, правят конкурс за зрелищни забивки

Filed under: Баскетбол |

 189-21-83 StreetballИзявите по случай Празника на Самоков (15-21 август) тази година ще имат специален баскетболен привкус. Тази събота пред „Арена Самоков“ ще се проведе 3х3 турнир за Купата на града, организиран под егидата на община Самоков и БК „Рилски спортист“.

Състезанията ще са във всички възрастови групи: момчета и момичета до 12 г., до 15 г. и до 18 години, а черешката на празника ще бъде турнирът при мъжете над 18 г.

Очаква се участие в надпреврата да вземат както местни баскетболисти, така и вече наложили се имена на 3х3 сцената от близките градове – Костенец, Долна баня, Ихтиман, Белово. За целта ще бъде използвана и официалната 3х3 настилка, предоставена от федерацията по баскетбол. За най-малките пък ще бъдат поставени допълнителни конструкции на паркинга пред залата.

Състезанията в детските групи ще започнат в събота от 10 ч., а групите до и над 18 години ще стартират два часа по-късно. Непосредствено преди полуфиналите при мъжете ще има и зрелищен конкурс за забивки. Записването за участие ще се извършва на място до половин час преди началото на отделните надпревари, а отборите могат да се регистрират и чрез онлайн платформата 3x3planet.com.

При интерес ще бъде организиран и турнир за жени над 18 г., а ако не се съберат достатъчно състави, те ще бъдат включени към другите възрастови групи.

Организаторите съобщиха, че са осигурени маркови предметни награди, а за настроението на присъстващите ще се грижи специално нает диджей.

 

На снимката: Висок адреналин и големи емоции очакват участниците в надпреварата.

 

 

 

Spread the love