Шефът на Европейската купа по ски Маркус Валднер: Пиша 6 на Боровец, пистите са идеални за провеждане на елитни състезания

Filed under: Спорт |

 189-21-84 Markus WaldnerНай-старият ни зимен ски център Боровец получи отлична оценка за подготовката си за Европейската купа по ски алпийски дисциплини за мъже през 2014 г. Това констатираха шефът на Европейската купа Маркус Валднер, вицепрезидентът на федерацията по ски Георги Бобев и най-добрият специалист по подготовка на трасета за световни и европейски купи в България Валентин Стефанов. Заедно с тях бе и екип от домакините от „Бороспорт“, воден от спортния директор Георги Кочов.

Групата инспектира писта „Петър Попангелов“, на която ще се проведат слаломът и гигантският слалом за ЕК, и хотелите, в които ще бъдат настанени състезатели, гости и журналисти. Състезанията в Боровец ще се състоят на 15 (гигантски слалом) и 16 февруари (слалом), като се очаква в тях да участват най-добрите алпийци в света.

„Подготовката на Боровец върви по план. Пистата е с много добър профил и отговаря на всички изисквания на ФИС за състезание от такъв висок ранг. Като човек, видял всички ваши водещи зимни курорти, мога да кажа, че условията за ски в България са на световно ниво. Разбирам, че при вас развитието на зимния туризъм върви много добре, а ФИС разчита много на България като страна, утвърдила се в провеждането на стартове от световната и европейската купа. Банско вече показа, че може да организира световни надпревари на нивото, което го правят и водещите зимни курорти в света. Надявам се много скоро и Витоша да приеме голямо състезание, защото няма друга столица в света с планина само на 20 минути от центъра“, въодушевен бе инспектиращият Маркус Валднер.

 

На снимката: Маркус Валднер оцени високо подготовката на родния курорт за Евро 2014 при мъжете.

 

Spread the love