Юноша на „Рилецо“ част от националния по стрийтбол на Евро 2013 за студенти

Filed under: Баскетбол |

190-23-83 Krasimir GeorgievЮношата на „Рилски спортист“ Красимир Георгиев ще бъде част от националния отбор на България, който ще участва на първото по рода си европейско първенство по стрийтбол за студенти. Турнирът ще се проведе от 19 до 21 август в Ротердам, Холандия.

Краси и неговите колеги Антонио Илиев, Иван Мирчев и Костадин Костов ще представят както България, така и Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Както е известно вече, във финала на вътрешното междууниверситетско първенство тимът на ЮЗУ победи УНСС (София) и заслужи участието си в Ротердам.

„Гледам сериозно на предстоящото предизвикателство. Тренирам баскебол от малък, но съм участвал и в турнири по стрийтбол. Имам и първо място от подобна надпревара в София, така че смятам, че съм подготвен за шампионата. С момчетата се познаваме отлично, тъй като бяхме съотборници в БК „Академик“ (Благоевград). През първата половина на август изкарахме и 10-дневен лагер в Благоевград и се сработихме още по-добре. Вярвам, че можем да се преборим за медал в Ротердам“, оптимистично настроен бе Георгиев.

Ден преди да замине за Ниската земя (на 17 август) Краси ще има възможност да направи генерална репетиция на открития шампионат по стрийтбол на Самоков. Негови съотборници ще бъдат Дарин Иванов (колега от „Рилски спортист“ и „Академик“) и бившият баскетболист на „Рилецо“ Николай Рътаров. Четворката затваря верният им приятел Константин Биков.

 Красимир Георгиев е роден на 10.06.1989 г. Завършва средното си образование в СОУ „Отец Паисий“. Наесен ще бъде студент втора година в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград, специалност „Публична администрация“.

Национал за юноши до 20 г. През 2008 г. печели юношеския шампионат с „Рилски спортист“. През миналата година Георгиев участва с двоен лиценз в НБЛ и „А група“ (второто ниво на баскетбола в България), съответно с тимовете на „Рилски спортист“ и „Академик“ (Благоевград).

 

 

На снимката: Красимир Георгиев

 

Spread the love