Дъновисти 4 часа играха хора и волейбол в планината: Двойник на Петър Дънов шашна 10 000 поклонници на Рилските езера, продава пътеводители

 Благоевградчани пекоха хляб от тракийско жито на Езерата

  Евгений Симеонов от братството: Покланяме се на слънцето и се молим за България

194-05-81 0048 copyДвойник на Петър Дънов изскочи от легендите на Седемте рилски езера и смая 10 000 поклонници на Бялото братство. Белобрадият мъж, пълно копие на Учителя, не беше видение по време на паневритмията, а простосмъртен жител на град Рила. Възползвайки се от пълната си прилика с Дънов, той продаваше пътеводители на Езерата.

194-05-81 0050 copy

На любопитния репортер на вестник „Вяра” белобрадият чудак се представи като Стефан Рилски от град Рила. Според негови познати той е бивш учител по история от град Рила и придобил удивителната прилика с Учителя Дънов колкото с помощта на баща си, толкова и заради дългите часове, прекарани над мъдрите писания на водача на Бялото братство, известен в целия свят – Петър Дънов. Рилският Дънов обясни, че е забравил вече за своето родно място, защото се е заселил вече край Седемте рилски езера.

194-05-81 0055 copy

Пред любопитните привърженици на Бялото братство, които си купуваха наръчници и духовни книги, дядото от град Рила обяснява надълго истините на Петър Дънов, които са станали негова втора природа: „Най-хубавото нещо на земята е страданието.

194-05-81 0059 copy

Дето е Бог, там е страданието. Дето не е Бог, никакво страдание не съществува. Благата на живота идват чрез страданието. Ако можеше без страдания, първо Христос щеше да спаси света без страдания. Велик е онзи, който носи съзнателно страданието. Ние със своето неразбиране си причиняваме страданията. Най-малката нечиста мисъл е в сила да наруши хармонията на твоя живот. Най-малкото нечисто чувство и желание нарушава чистотата на твоя живот. Какво е предназначението на болестите? Болестите правят човека нежен, деликатен. Хора, които много са боледували, развиват в себе си благородство, деликатност, нежност. Които малко или почти никак не са боледували, са груби, жестоки натури. Аз не говоря за нервноболните. Тия болести са от друг характер, те нямат органически произход. Нервните болести не облагородяват човека. Напротив, те го ожесточават…”

Повече подробности в печатното издание

Снимки:

1. Двойник на Учителя Петър Дънов от Рила продаваше пътеводители.

2.  Четири часа народни хора се виха след паневритмията на Езерата.

3. Съпругата и дъщерятя на Евгений Симеонов също се включиха в танците.

4. Сестра от братството се изправи в молитва към слънцето.

Spread the love