Хванаха мъж с книжка менте, опитал да мине ГКПП – Дунав мост“

Filed under: България |

194-20-04-Карта ПутинМъж с фалшива шофьорска книжка бе заловен от митничарите на ГКПП – Дунав мост. Фалшивият документ е бил издаден на мъж от Разград, пътуващ за Западна Европа. Автомобилът „Пежо“ с разградска регистрация, управляван от 48-годишния мъж, е бил спрян предната нощ на излизане от страната. При извършената щателна митническа проверка в специализираното хале на граничния пункт в жабката на колата митническите инспектори открили свидетелство за правоуправление на името на водача. Митнически служител обаче забелязал, че едното от имената, изписани на шофьорската книжка, се разминава с това на личната карта на водача. Вместо Сабри фалшификаторът бил изписал Сарби. Това било първата индикация, че нещо с документа не е наред. Освен това митническият служител забелязал и разминаване в изпитните дати за съответните категории – категория С била взета (според фалшификата) преди категория В. Имало несъответствие и в шрифтовете на изпитните дати.

Направена била проверка със специализиран уред, която потвърдила подозренията, че става дума за подправено свидетелство за управление на моторно превозно средство. Веднага за случая е уведомен началникът на дежурната смяна на служба „Паспортен контрол“ на ГКПП – Дунав мост и автомобилът заедно с хванатия в измама шофьор е предаден по компетентност на Гранична полиция. По случая е започнала полицейска проверка.

 

Снимка:

Преди време германски полицаи се натъкнаха на мъж, който се разхожда с шофьорската книжка на името на руския президент Владимир Путин.

 

Spread the love