Полицаи задържаха 26-има обирджии в Слънчев бряг

Filed under: България |

198-20-02-Слънчев брягПолицията е задържала 26 души при специализирана операция в Слънчев бряг и Несебър. Сред тях освен извършители на грабежи и кражби на лични имущество има и хора, у които са открити наркотични вещества.

За операцията съобщиха от пресцентъра на полицията в Бургас. Разкрити са 14 престъпления, като са образувани 10 бързи досъдебни производства, съставени са девет акта за установяване на административни нарушения на Закона за българските документи за самоличност и 18 акта по Закона за движение по пътищата.

При операцията са проверени общо 466 души и 188 автомобила, задържани са и трима младежи от бургаския квартал „Горно Езерово“, които са извършвали грабежи на дамски чанти в курортния комплекс. Младежите са на по 15 и 14 години. Част от откраднатите от тях вещи са намерени, а други са продадени. Задържан е и 26-годишен мъж със скимиращо устройство за дебитни и кредитни карти.

При голяма част от арестите у задържаните мъже в Слънчев бряг и Несебър са намерени малки количества наркотични вещества.

От полицията съобщават, че са иззели и дрехи с известни търговски марки. Те били продавани в базар в курортния комплекс от търговци, които не са заплатили за притежаването на изключителните права на марките. Такива стоки, използвани в търговската дейност, без съгласието на притежателя на изключителното право, са намерени и иззети при идентични проверки в Лозенец, Китен, Приморско и други курортни селища по Черноморието.

Предстои провеждането на специализирани полицейски операции и в други курортни центрове по Южното Черноморие, като освен за неутрализиране извършването на грабежи, кражби и търговия с наркотични вещества, ще продължи и полицейската дейност против измамите при уличен чейндж, търговията с риба на импровизирани улични сергии и на маркови стоки без съгласието на притежателя на изключителното право.

 

Снимка:

Мнозина туристи са пострадали от грабежи на Слънчев бряг и Несебър.

 

Spread the love