Росен Плевнелиев: НСО не бива да се политизира

Filed under: Актуално от днес |

198-17-03-rosen-plevnelievЩе бъде изключителен скандал, ако НСО мине към друга служба, заяви президентът Росен Плевнелиев. Еврофондовете през периода 2014-2020 година, пенсионната реформа и реформата в службите за сигурност са приоритетите, по които може и трябва да се търси консенсус сред управляващата класа в България, заяви президентът. „НСО не бива да се политизира. За това гаранцията е президентът.

Президентът трябва да е надпартиен и той е деполитизиран. Такова трябва да бъде и НСО. Ще бъде изключителен скандал и ще бъде, бих казал, голям проблем, генерално в сектор „Сигурност”, ако НСО бъде прехвърлено към друга някоя институция, било то Министерски съвет или друга трета институция. По отношение на НРС сме се разбрали още през 2012 г. Има сериозен смисъл НРС да отиде към Министерски съвет и към изпълнителната власт”, заяви държавният глава.

Плевнелиев напомни, че е заявил позицията си бързо да се направят промени в Изборния кодекс. „Вярвам, че политическите партии в парламента могат и трябва бързичко да се разберат по необходимите промени. Докога ние тук в България ще действаме по един, бих казал меко, неразбираем за мен начин?

Включително и лидерът на българските социалисти във всяко свое публично изявление повтаря как държавният глава е нелегитимен, защото бил избран на изборите през 2011 г. чрез манипулации. Посочете една, дайте едно доказателство. Минаха две години”, коментира Плевнелиев.

 

Снимка:

Росен Плевенлиев е против преминаването на НСО към друга служба.

 

Spread the love